Idei inteligente de organizare pentru bucataria ta

Ce zici de cateva idei simple de organizare in bucatarie? De cate ori ai pierdut minute pretioase pentru ca ai fost nevoita sa scoti tot din dulap ca sa gasesti un anume platou, sau ai rascolit sertarul dupa polonic, sau ti s-a prins mancarea pana iti gasesti lingura de care ai nevoie? Nu iti propun solutii miraculoase ci doar cateva idei care sa te ajute in economisirea timpului si in pastrarea ordinei.

Aseaza obiectele (tavile, formele, etc.) grupate in functie de specificul lor.

Creeaza o zona de gatit in apropierea aragazului, in care sa tii oalele si tigaile.


Aranjeaza vasele de bucatarie in functie de frecventa lor de utilizare, felul de mancare de zi cu zi, in asa fel incat sa ajungi cu usurinta la ele.

Pastreaza pungile de  plastic si ambalajele impreuna intr-un sertar in apropiere de frigider, in asa fel iti usurezi munca de a impacheta alimentele inante de a le depozita.


Aseaza instrumentele esentiale impreuna la mica distanta de zona de gatit.

Recipientele de plastic si capacele lor tine-le intr-un sertar, asa iti va fi mult mai usor sa le gasesti.


Pastreaza in rafturile deschise ordinea cu ajutorul cutiilor, in care poti depozita diverse obiecte mai mici sau mai mari.

In sertarul in care pastrezi tacamurile foloseste un organizator special, asa nu vei fi nevoita sa scotocesti in tot sertarul dupa un anume cutit.


Organizeaza rafturile din camara cum ar fi o biblioteca, cu produse alimentare grupate pe categorii.

Pe usa de la camara poti monta cateva mini-rafturi, in care poti depozita condimentele, de ce nu si cartile de bucate.1 comment

  1. as organiza un laptop pe usa de la camara :))) pt retete si nu numai!
    trebuie sa imi iau neapart un suport pt capace!
    dragut articolul! :)

    ReplyDelete