DIY: Lectii de crosetat pentru incepatori! (Include tutoriale video!)

Am un proiect foarte dragut (zic eu) pe care vreau sa il termin pana in toamna lui 2012, mai exact o paturica crosetata multicolora! yuuuupy! Am cautat modele pentru a ma inspira si am facut pentru voi mai jos un colaj de imagini.
Iar surpriza este ca de obicei la final! Am grupat o serie de lectii pentru incepatori si pentru cele care vor sa isi reaminteasca cum se croseteaza. Mai jos aveti o serie de tutoriale video in care sunteti indrumate pas cu pas cum sa tineti ata si croseta.

Primele patru lectii sunt pentru cele care nu au crosetat niciodata. Pentru inceput aveti nevoie de un fir (cred ca oricare dintre noi are prin casa un ghem de la bunica/mama//matusa, daca nu, un scul din cel mai ieftin este indicat), o croseta din metal (cred eu ca este ceea mai buna pentru inceput). Nu are rost sa cheltuiti o mica avere pe ate pana nu sunteti sigure ca va place si aveti rabdare pentru a duce la bun sfarsit un proiect.

Prima lectie este despre cum se face ''nodul'' de baza. Sunt multe metode de a incepe, probabil stii deja cum se face acest lucru (sau poate nu). Stiu ca exista mai multe cai diferite de a face acest ''nod'' iar cel de jos este unul din ele.

 
Apoi urmatorul pas in lectia a doua
 
 
Cel de-al treilea:


Si in final lectia a patra, dar nu ultima- care este impartita in 3 mini-lectii:
- Crosetati nodul de inceput, apoi lantul de 8. Dupa care urmariti clipul de mai jos:


Acum acesta:

 
Iar acum primul inel crosetat


Cred ca filmuletele sunt indeajuns de explicite mai ales ca inceputul este cel mai greu.

In fiecare zi de joi de acum inainte pentru cateva luni, am sa va impartasesc o serie de cursuri/lectii (sau cum vreti voi sa le ziceti) in care veti invata cum sa crosetati cele mai complexe proiecte pe care vi le doriti. Probabil in aceasta luna am sa ma orientez cat mai mult pe cursurile de baza: video si tutoriale in imagini, iar acolo unde cred ca este cazul explicatii in scris (nu vreau sa va plictisesc cu multa vorbarie).

Daca sunteti interesate de aceste cursuri va recomand sa va inscrieti in partea dreapta la ''Persoane interesate'' sau ''NetworkedBlogs''. Asa veti gasi mai usor blogul in cazul in care uitati adresa, iar eu am sa stiu cam cati din cei care vin in vizita sunt interesati de ceea ce fac. Spor la crosetat!

Surse: foto internet; video by pip lincolne

8 comments

  1. mersi ,mersi.sunt foarte bucuroasa.

    ReplyDelete
  2. super.....cat am mai cautat pe youtube....stiam sa tin crostea in mana , dar nu am mai crosetat de pe cand eram copil si am cam uitat...bine , intre timp mi-am dat drumul, dar este util ceea ce ai facut tu aici

    ReplyDelete
  3. aseara am inceput si eu sa "crosetez",pupici

    ReplyDelete
  4. Unde sunt celelalte lectii? Sau nu stiu eu sa ma uit? ( e prim adata cand intru). O paturica din aceea vreau si eu de mult, si asa am diverse resturi de fire. Multumesc mult si felicitaripentru ce faci! Nu stiu de unde ai atata rabdare.....

    ReplyDelete
  5. Dora S uite aici link: http://gabriela-artsylife.blogspot.com/search/label/Lectii%20de%20crosetat

    ReplyDelete
  6. andreavoitsuk daca vrei astept poze cu ce ai facut, pe pagina de facebook am facut un dosar special cu lucrarile voastre. Dupa ce se strang :o)

    Deea ma bucur ca iti place :)

    andreavoitsuk cu placere

    ReplyDelete
  7. Superinteresata! Multumesc!

    ReplyDelete