DIY: Ierburi aromate pentru bucătărie by Ikea

Nu stiu voi cum va organizati cumparaturile dar eu am o lista (de fapt mai multe, pe categorii) ''must have'' in care imi notez tot ce vreau sa cumpar pentru mine si casa. Ieri am fost in Ikea si am fost foarte fericita sa gasesc ceva descoperit de mine mai demult pe site: plante aromate intr-o prezentare foarte originala (nu ca m-as fi asteptat la altceva din partea suedezilor).

Dar ca sa nu va mai plictisesc, va spun despre ce este vorba: ''Ierburi de bucătărie asortate''. Sunt doua seturi a cate trei plante, in toatal 6 plante (oregano, lemon balm, coriander, sweet basil, thyme si parsley). 


Fiecare set contine tot ce ai nevoie pentru a cultiva ierburile aromate. Un pachet contine: 3 cani de hartie cu inaltimea de 9.5 cm, 3 plicuri diferite cu seminte si 3 ''pastile'' de pamant. Mai trebuie sa pui doar 200 ml apa. :) 


Mai devreme cand le-am plantat m-am simtit ca un copil! Entuziasmata, fericita, emotionata, atat de multe sentimente amestecate, intr-un cuvant super fericita! Ideea este ca in trei pasi ai planta ta sau plantele (dupa caz) pe birou sau in bucatarie. 


M-am gandit ca un film de cateva minute nu strica si va ajuta sa va dati seama mai exact ce aveti de facut.


Se ingrijeste usor: le asezati intr-o zona luminata dar nu in lumina directa a soarelui, temperatura minima la care trebuiesc tinute este de 18 grade, se uda moderat. Asa arata eticheta cu instructiunile de ingrijire.


Daca va intereseaza acest produl il gasiti aici.
Mai este si aceasta varianta, cu ''ghiveciul'' din otel galvanizat.

2 comments

  1. ale mele deja au incoltit :)
    super idee, iar pamantul "condensat" m-a impresionat si m-a salvat, atat de la carat cat si de la depozitat!
    Te pup draga mea! Sa ne traiesti fericita si sanatoasa! La multi ani!

    ReplyDelete
  2. ce fain..pacat ca in Bistrita nu avem IKEA:)

    ReplyDelete