Cabana din padurile Finlandei


Aceasta cabana este o constructie moderna, fara nici o indoiala, atat in exterior cat si in interior prezinta idei noi despre design si solutii practice.




Camere mari, spatioase, cu lumina naturala tot timpul zilei



Mobila este putina si simpla, doar ce este mai important, nimic in plus.



Vreau sa mentionez ca ideea din spatele acestei cabane a fost - simplificarea! Un refugiu departe de viata de zi cu zi. Cladirea este bine izolata si incalzita doar cu lemn fara incalzire centrala, fara apa curenta si cu energie electrica limitata.





Culorile luminoase pot da impresia unei atingeri reci, dar seminee si sauna (bineinteles ca orice casa finlandeza trebuie sa aiba si sauna) creeaza un loc cald si plin de confort.


Imi plac in mod deosebit liniile drepte si umbrele create de acestea.




Cabana a fost proiectat de arhitectul finlandez Ville Hara. Construita sub forma de cruce, ceea ce inseamna ca aveti lumina din toate punctele cardinale si acces la padure, conditii diferite de iluminare in timpul zilei si anului.


Suprafata este de 78 m2 plus 24 m2 sauna, a fost construita intre 2008 si 2010, este situata pe o insula intr-un lac in zona Virrat.

A cabin in the winter wilderness by Finnish architect Ville Hara, with no running water, no central heating, and limited electricity. "We wanted to keep it simple to contrast with hectic city life and all the machinery," he says. "It is an ascetic experience." Hara designed the building, which is located on an island in a remote lake, with partner Anu Puustinen (their firm is Avanto Architects). They created a floor plan in the shape of a cross, framing different views of the forest and water on all four sides. - ArchDaily
sursa foto

No comments