Glob din fetru

Daca este vineri zic sa ne gandim la ceva creativ si vesel pentru sarbatorile de iarna!

Incep seria tutorialelor pentru Craciun cu un glob-floare. La prima vedere sunt convinsa ca va ganditi ''pare ceva complicat'' din contra! Daca aveti langa voi un copil care adora sa se joace cu foarfeca cu atat mai bine!

Materiale pe care le-am folosit: fetru (am ales alb si rosu, fara un motiv anume, daca vrei puteti folosi mai multe culori sau de ce nu, doar o culoare), foarfeca, ata, ac si un sablon sub forma de cerc (le puteti vedea mai jos).

Primul pas este sa decupati cercuri din fetru:

A fost usor pana aici? Ok! Luati un cerc din fetru si il indoiti in doua, inca odata, Apoi cu acul si ata ii fixati forma ca in imaginile de mai jos:

Prin coltul format treceti acul cu ata. Globul a inceput sa prinda contur!

In total sunt patru pasi: decupatul, impaturitul, cusutul si montajul!

Am folosit fetru dar tot atat de bine puteti folosi un material textil mai gros, hartie colorata (in timp ce am scris ''hartie colorata'' mi-a venit ideea unui alt model de glob, bine inteles din hartie ;) ), va puteti juca cu niste glitter (nu am gasit in magazin, am dat comanda dar nu a ajuns).

M-am gandit sa fac si un tutorial in format pdf dar m-am oprit pe la mijloc cu intrebarea: ''oare cineva isi doreste asa ceva?'' daca printre voi sunt doritoare va rog sa-mi scrieti.

Sa aveti inspiratie!

3 comments

  1. Ahhh ce-mi place!
    Iubesc Craciunul si tot ce tine de el!
    Spor in ceea ce faci! Abia astept sa vad ce urmeaza!

    ReplyDelete
  2. de unde ai cumparat fetru????

    ReplyDelete
  3. Buna Alina - astept un email de la tine pe adresa de email: gabriela.artsylife@gmail.com

    ReplyDelete