Exfoliant bio pentru buze dulci

A inceput anotimpul rece si odata cu el buzele uscate si crapate cu un aspect urat (ca sa nu mai spun in unele cazuri chiar dureros), astfel ca exfolierea isi are rolul ei, daca, bineinteles, nu se exagereaza.

Eu folosesc un exfoliant simplu si la indemana oricui are acces la o bucatarie cu trei ingrediente: zahar brun, miere si ulei de masline.

Zaharul cred ca este unul din cele mai bune optiuni pentru exfoliere, care datorita granulelor actioneaza ca un abraziv, in timp ce mierea de albine are proprietati anti-bacteriene si este non-alergica, uleiul de masline este hidratant, protejaza si calmeaza.

Pasul 1 - se pune o lingurita de zahar brun, miere si ulei de masline intr-un castron mic.


Pasul 2- se amesteca cele trei ingrediente pana devine o pasta, dar nu foarte mult timp pentru ca exista riscul ca zaharul sa inceapa sa se topeasca.


Pasul 3 - se aplica produsul pe buze, dupa cateva minute se freaca usor cu degetul sau cu un prosop umed prin miscari circulare.
In final se aplica un balsam de buze sau o crema hidratanta. Cele doua vor hrani si hidrata pielea expusa. Foarte important: nu uita ca inainte de a exfolia buzele sa le cureti de ruj, luciu sau balsam!

No comments