Amenajarea mansardei


Azi am decis sa va scriu despre mansarde, am observat ca de cele mai multe ori, mansarda este o zona a casei omisa atunci cand vine vorba de amenajarea spatiului in care locuim, exista ideea invechita ca este doar podul casei, spatiul preferat de joaca al soarecilor. Din experienta stiu ca este uitata sau folosita pentru a depozita de cutii, lucrurii vechi de care nu ne induram sa scapam, cartii, jucariile copiilor care au crescut si lista poate continua.

Daca o priviti ca pe o incapere ea poate deveni un spatiu primitor si elegant este o zona cu un potential spatiu de locuit, poate juca rolul unui dormitor rustic, poate fii cu succes o camera de odihna, spatiu de discutii, incapere dedicata unui hobby, atelier de lucru, sala de vizionari etc.

Mai jos am facut o selectie variata de imaginii din care va puteti inspira iar la finalul postului gasiti cateva aspecte la care sa va ganditi inainte de incepe sa amenajati un pod:- Tavanul are o forma speciala motivul fiind acoperisul in panta care reduce din spatiu si poate incomoda, dar spatiul poate fi manipulat cu succes chiar poate fi transormat intr-un avantaj. Un mic pont ar fi sa vopsiti partile inclinate in culorii calde, nuante pastelate altele decat cele ale peretilor, sau daca structura acoperisiului este din lemn si la vedere, o puteti doar lacui astfel obtineti o atmosfera primitoare cu un aspect rustic, spatialitate.

- Ferestrele Mari, cu cat sunt mai mari cu atat mai bine iar rezultatul va fi spectaculos. Daca tavanul nu va permite ferestre cu dimensiuni mari puteti alatura mai multe ferestre de dimensiuni mai mici. Lumina naturala creaza impresia de spatiu ca sa nu mai spun ca ofera si ceva economie la factura de energie electrica.

- Alegerea mobilierul (este partea care imi place mie cel mai mult) se va face in functie de forma si inaltimea peretilor.
Interiorul are o dinamia aparte datorata inclinari acoperisiului, va recomand sa nu incarcati cu obiecte decorative si multa mobila, piesele alese trebuie sa fie joase. In casul unei mansarde mai mici, cu un tavan foarte inclinat in jos este de evitat mobila suspendata. Va recomand ca mobilierul sa il executati la comanda, eventual o consultare cu un specialist privind spatiul pe care il aveti este ideal.

surse foto


No comments