Advent 2012

V-am scris anul trecut aici cateva cuvinte despre Advent.

Anul acesta Primul Advent este pe 2 Decembrie. Coroniţa de Advent vesteşte apropierea Crăciunului in religia catolica (nu stiu daca sunt si alte religii care au acest obicei si nu vreau sa va induc in eroare).

Forma circulara a Coronitei de Advent reprezinta semnul vesniciei si al unitatii. Coroana este facuta din crengi de brad, semn al sperantei si al vietii vesnice, iar cele patru lumanari reprezinta saptamanile care se scurg in timpul Adventului, sub semnul asteptarii nasterii Domnului.

Lumanările se aprind succesiv. Fiecare lumanare are o semnificatie religioasa. Se spune ca prima lumanare aprinsa in prima zi de Advent, este cea a profetului, a doua, a Betleemului, cea de-a treia este a pastorilor, iar ultima, a ingerilor. In Ajunul Craciunului Coronita de Advent va fi inlocuita de bradul impodobit.

Mai jos, am facut o selectie de imaginii pentru aceia dintre voi care sunteti catolici sau doar va impodobiti casa cu o astfel de coronita, sper sa va inspire!


3 comments

  1. ce sa zic,as vrea sa am de toate

    ReplyDelete
  2. Aaa..de asta au astia la Ikea patru lumanari numerotate...m-am tot gandit de ce ar cumpara cineva lumanari cu 1,2,3,4..:))) Asa se explica tot!:)

    ReplyDelete