Au vandalizat girafa din fata
Muzeului “Grigore Antipa”

Azi voi posta un articol ceva mai special despre ceea ce simt din ce in ce mai des in ultima perioada de timp: Imi este rusine de se intampla in jurul meu!

Pentru mine vacanta inseamna muzee. Nu am fost niciodata in viata mea intr-un oras fara sa merg minim in muzeul de arta moderna, ce sa mai spun de restul... 

In Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa'' prima data am fost in clasa I-a si am revenit de multe ori, sunt una din persoanele super entuziazmate pentru renovarea muzeului si infintarea ''Atelierelor de joacă şi dezvoltare'' cu toate ca eu am depasit varsta pentru a participa la ele :). Azi am vazut imaginea postata pe facebook de MNIN "Grigore Antipa'' nu mi-a venit sa cred, cu ce a putut deranja pe cineva o girafa cu rol de promovare a unui muzeu?!??!?!

Mai jos va redau articolul scris de Sabina Cornovac. Daca dintre cei care citesc acest post doresc sa ajute la restaurarea girafei o pot contacta pe Sabina.Uneori mi-e rusine de cei de langa mine pe care pare ca nu ii duce deloc mintea. Nu imi vine sa cred ca se plimba printre noi si, cand ti-e lumea mai draga, iti demonstreaza de ce sunt capabili.
Cati dintre noi nu am admirat girafa care a aparut in pasajul de la Universitate? Cati nu ne-am pozat cu ea cand a fost asezata in fata la Muzeul National de Istorie “Grigore Antipa”? Pana acum … 
In noaptea de sambata spre duminica, 18 august 2012, persoane necunoscute au vandalizat girafa din fata Muzeului “Grigore Antipa”. Aceasta era girafa care s-a plimbat pe la pasajul din Piata Universitatii in cadrul proiectului “Muzeul Antipa invadeaza mediul urban” si cea care v-a intampinat atunci cand ati venit in vizita. Le multumim tuturor celor care s-au pozat alaturi de ea si celor care s-au purtat decent cu ea. Speram ca in viitor sa avem suficiente fonduri pentru a o restaura. 
Mai putem spune ceva? Ce minte sa ai sa faci asa ceva? Ce motiv? Doar o minte bolnava se poate distra in timp ce distruge ceva ce nu ii face rau, nu il deranjeaza, nu ii sta in cale. Probabil sunt niste copilasi teribilisti sau niste tineri care vor sa arate cat de tari sunt ei. Ca inteleg ca nu au furat nimic din ea. 
Felicitari celor de la Muzeu pentru cum au comunicat situatia. Observ ca raspunsul in Social Media este unul consistent pana acum. La poza postata pe pagina lor de Facebook s-au strans pana acum, in 16 ore, 375 de share-uri si 130 de comentarii. Iar pagina a crescut deja cu 160 de fani, fata de media de 5 pe zi de pana acum. 
Sa speram ca se vor gasi cat mai repede fonduri pentru o restaurare. Si daca vor afisa un cont unde putem dona, sume cat de mici, in semn de multumire pentru ce au facut, sunt sigura ca vor dona multi. Eu sigur voi incerca sa gasesc o cale sa ii ajut. 
Uneori mi-e rusine. Pentru ca ma simt incapabila sa fac ceva. Pentru ca nu stiu cum sa facem sa scapam de astfel de specimene. Nu le pot spune oameni.

No comments